Posted on 1 hozzászólás

Milyen színű legyen a házam?

Avagy a színválasztás rejtelmei – külső fal színe

Vékonyvakolat színek
Külső fal színek

Házunk arculatát nagymértékben meghatározza a külső falszíne. Egy szép ház nem csak a mi hangulatunkat, érzéseinket befolyásolja pozitívan, hanem az arra sétáló emberekét is. Milyen jó érzés egy nem csak új, hanem ízléses házon “legeltetni” a szemünket, s mindez mekkora büszkeséggel tölti el a tulajdonosokat.

 Az első hallásra egyszerűnek tűnő feladat, általában hosszú töprengés elé állítja a családokat. “Ó hát ez egyszerű” mondják sokan: “a mi házunk sárga lesz”. A részletekre kérdezve, hogy mégis milyen sárga – halvány-, citrom-, narancs vagy esetleg okkersárga… az addig magabiztos egyén is kezd elbizonytalanodni, s akkor még a több száz árnyalatot tartalmazó színkártyákról / mintadarabokról nem is esett szó.

A legtöbb családban előfordul, hogy mindenki más színt képzelt el közös otthonuk falára. Az anyuka egy halvány drappra, az apuka esetleg zöldre, a lányuk pedig inkább valamilyen mediterrán színre gondolt. Ebben az esetben még egymást is meg kell győzniük igazukról, s az általuk választott árnyalat szépségéről…

A feladat nehezebb mint gondolnánk, míg 15-20 évvel ezelőtt kb. 10 aztán 20 szín közül lehetett választani, addig manapság több száz szín közül választhatunk, melyek néha csak egy-egy árnyalattal térnek el egymástól.

A külső falszín kiválasztása mint látjuk nagy körültekintést igényel, s ne feledkezzünk meg arról a fontos dologról sem, hogy főleg vékonyvakolat esetében vakolatszínt nem “csak” 1-2 évre választunk. Ha esetleg nem tetszik hosszú évekig nézegethetjük az “elrontott” / félre választott színünket.

Jó-jó erre mondhatod, ha nem tetszik, majd átfestetjük. Persze, azt lehet, de számoljunk csak utána újabb állványozás, újabb anyagköltség és munkadíj. A bosszúságról és idegességről pedig még nem is beszéltünk.

Talán érdemesebb egyszer, de alaposan átgondolni mit is szeretnénk, mi az elképzelésünk…

Ehhez ad egy “csöppnyi” segítséget ez a videó, melyben igaz a családi házak mellett emeletesek is vannak, de nézd csak meg hogyan változik át egy -egy épület.
+ Ötlet Építkezőknek:
végső színválasztás előtt jusson közös nevezőre a család, csak olyan színt válasszunk ami MINDEN családtagnak tetszik. Nehogy később emiatt legyenek veszekedések.

Külső fal színekhez kapcsolódó cikkek:

 • Vékonyvakolat színek
 • Vékonyvakolatok
 • Nemesvakolatok

  Minőségi vakolat az otthonod arculatához illő színben, csalódás elleni garanciával! Részletek itt>>

  Folytatjuk!


  Színek, színminták:
 • Vékonyvakolat színminta
 • Tavasz színei a házunkon
 • Nyár színei a házunkon
 • Ősz színei a házunkon
 • Tél színei a házunkon
 • Mediterrán színek a házunkon
 • Történelmi színek a házunkon

  A következő részből megtudhatod mi mindenre érdemes figyelni a külső falszín kiválasztása során.


  Csodás otthont!

  Horváth Judit
  felújítók építőanyag tanácsadója

  Ötletek Építkezőknek
  Tel: 06 92 / 325-710
  Árajánlatkérés>>


 • 1 thought on “Milyen színű legyen a házam?

  1. Milyen színű legyen aházam?…

   Házunk arculatát nagymértékben meghatározza a külső fal színe. Egy szép ház nem csak a mi hangulatunkat, érzéseinket […]…

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .