Posted on 1 hozzászólás

Milyen színű legyen a házam?

Külső fal színe 

Avagy a színválasztás rejtelmei

Külső fal színe

Házunk arculatát nagymértékben meghatározza a külső falszíne. Egy szép ház nem csak a mi hangulatunkat, érzéseinket befolyásolja pozitívan, hanem az arra sétáló emberekét is. Milyen jó érzés egy nem csak új, hanem ízléses házon “legeltetni” a szemünket, s mindez mekkora büszkeséggel tölti el a tulajdonosokat.

Az első hallásra egyszerűnek tűnő feladat, általában hosszú töprengés elé állítja a családokat. “Ó hát ez egyszerű” mondják sokan: “a mi házunk sárga lesz”. A részletekre kérdezve, hogy mégis milyen sárga – halvány-, citrom-, narancs vagy esetleg okkersárga… az addig magabiztos egyén is kezd elbizonytalanodni, s akkor még a több száz árnyalatot tartalmazó színkártyákról / mintadarabokról nem is esett szó.

A legtöbb családban előfordul, hogy mindenki más színt képzelt el közös otthonuk falára. Az anyuka egy halvány drappra, az apuka esetleg zöldre, a lányuk pedig inkább valamilyen mediterrán színre gondolt. Ebben az esetben még egymást is meg kell győzniük igazukról, s az általuk választott árnyalat szépségéről…

A feladat nehezebb mint gondolnánk, míg 15-20 évvel ezelőtt kb. 10 aztán 20 szín közül lehetett választani, addig manapság több száz szín közül választhatunk, melyek néha csak egy-egy árnyalattal térnek el egymástól.

A külső falszín kiválasztása mint látjuk nagy körültekintést igényel, s ne feledkezzünk meg arról a fontos dologról sem, hogy főleg vékonyvakolat esetében vakolatszínt nem “csak” 1-2 évre választunk. Ha esetleg nem tetszik hosszú évekig nézegethetjük az “elrontott” / félre választott színünket.

Jó-jó erre mondhatod, ha nem tetszik, majd átfestetjük. Persze, azt lehet, de számoljunk csak utána újabb állványozás, újabb anyagköltség és munkadíj. A bosszúságról és idegességről pedig még nem is beszéltünk.

Talán érdemesebb egyszer, de alaposan átgondolni mit is szeretnénk, mi az elképzelésünk…

Ehhez ad egy “csöppnyi” segítséget ez a videó, melyben igaz a családi házak mellett emeletesek is vannak, de nézd csak meg hogyan változik át egy -egy épület.

+ Ötlet Építkezőknek:
végső színválasztás előtt jusson közös nevezőre a család, csak olyan színt válasszunk ami MINDEN családtagnak tetszik. Nehogy később emiatt legyenek veszekedések.

Külső fal színe kapcsolódó cikkek:

Külső fal színe, színminták:

 

Nem tudod melyik szín vagy milyen vakolat illene a házadhoz?

Milyen színt válasszak?Fogalmad sincs milyen szín is állna jól, milyen vakolat legyen stb.  Kerüljön képbe a Ház szín választás tudástárral>>
Ha már nagyjából megvan a szín – 3-4 kokrét elképzelés – , de még mindig nehéz a döntés. Ház szín átbeszélése online konzultáció>>

 

Csodás otthont!

Horváth JuditHorváth Judit
elfoglalt házfelújítók építőanyag tanácsadója

Kérd személyes árajánlatodat>>

Ha szeretnéd, hogy építkező, felújító barátaid is tudják, küld el nekik is ezt a cikket!

Az ingyenes Építkezési Ötlettár már megvan neked? Kérd itt>>

1 thought on “Milyen színű legyen a házam?

  1. Milyen színű legyen aházam?…

    Házunk arculatát nagymértékben meghatározza a külső fal színe. Egy szép ház nem csak a mi hangulatunkat, érzéseinket […]…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .