Thermobeton – Könnyűbeton

Thermobeton, egy könnyen használható könnyűbeton adalékanyag 

Salakos régi padlások hőszigetelése saját kivitelezésben 

“Végre sikerült megvenni a család első otthonát. Igaz kicsit régi és felújításra szorul, de a lelkesedés és a barkácskedv átsegít ezen. Amit lehet magunk végeznénk el. Mesterembert találni szinte lehetetlen… A padlást is le kellene szigetelni. Később a család bővülésével szobákat alakítanánk ott ki.​”

Ismerős a helyzet számodra?

Régi kockaházad van, amire ráférne a padlás szigetelése?

Salakos vagy agyagos a padlásod?

Régi, salakos a padlásod, ami a mai kor követelményeinek már nem felel meg? Megszabadulnál a salaktól és helyette olyan anyagot keresel, ami nem terheli jobban a padlásodat, mint ahogy korábban volt és még járható felületet is kialakíthatsz vele? Tudtad, hogy a Thermobeton súlya megegyezik a salak súlyával azonos vastagság esetén? Esetleg nálad egyenetlen agyagos felület van? Ha nem nézel a lábad elé, könnyen elbotlasz? Olyan megoldást keresel, ami hézagmentesen ezen a felületen is alkalmazható? Jó hírem van, a Thermobetont egyenetlen felület esetén is nyugodtan használhatod.
Thermobeton padlás szigetelése

Hőszigetelő betonozás szakember nélkül?

Ez egyáltalán lehetséges?

Igen, a megoldás: Thermobeton

Tényleg hőszigetel?

A benne lévő polisztirol szemcséknek köszönhetően igen.  A Thermobetonból készült 10 cm beton kb. 8 cm polisztirol szigetelésnek felel meg.

Mesterember nélkül is megvalósítható?
Amennyiben a kétkezi munka jól megy és a betonozás nem riaszt el, akkor könnyen és gyorsan, akár a család segítségével egy hétvége alatt megoldható a padlás szigetelése.

Vásárlóink 90%-a mesterember nélkül áll neki padlása hőszigetelésének.

Télen te is a padlást fűtöd?

Azzal is tele van a hócipőd, hogy télen a meleg levegő nem a szobában van, hanem fent a padlás felé szökik, mikor te éppen megfagynál? Nyáron meg folyton azt mantrázod, hogy a kánikulában csak fel ne kelljen menni, mert akkor úgy megizzadsz, mintha a szaunából lépnél ki. A Thermobeton ár-érték arányban gazdaságos megoldás, amivel télen csökken a fűtésköltség, nyáron pedig nagyon jó hő csillapító képessége által védi az épületet a túlmelegedéstől.

Miért jobb választás a Thermobeton, mint a táblás vagy tekercses hőszigetelések?

– Jó lenne, ha az értékes időd nem azzal menne el, hogy megpróbálod méretre faragni az egyes szigetelőanyagokat és aggódni sem kellene, hogy hol mekkora lyukat sikerült kihagyni.

– Ez a hulladék veszélyes hulladéknak számít, amit sehol sem akarnak majd jó szívvel átvenni. Az egyenetlen felületre sem tudod síkba rakni a szilárd szigetelőanyagokat.

-A Thermobeton nem éghető, mint a polisztirol lapok.

Nem lesz a környezeted tele polisztirol szemcsékkel – környezetbarát – és speciális összetételének köszönhetően keverés közben nem úsznak fel a szemcsék, így könnyen egy homogén anyag állítható elő belőle.

– A Thermobetont az egér sem rágja szét, mint a pár éves polisztirol lapokat. Így nem megy kárba az értékes szigetelésed, neked pedig nem kell egy esetleges szívrohamtól tartanod.

– Bizonyára nem szeretnél éjjel arra felriadni, ahogy a nyest apró tipegő mozgással közlekedik a padlásodon. Kialakítva nálad saját lakosztályát étkezővel, hálóval… Kipaterolni nem is olyan egyszerű, mivel védett, de a szigetelőanyagokban mégis nagyon jól érzi magát. Nos a Thermobetonba garantáltan nem tud beköltözni!

Thermobeton, könnyűbeton  kérdések és válaszok:

Mi kell a Thermobetonhoz?
A Thermobeton egy könnyűbeton adalékanyag, melyhez még a felhasználástól függően cementet és vizet kell hozzáadni. Szeretném a padlást beépíteni, lehetséges ezzel az anyaggal?

Természetesen rajtad és az épületeden múlik. Mindenképpen javasoljuk, hogy nézesd meg egy statikussal, aki a helyszíni felmérést követő számításokkal nem csak azt mondja meg neked, hogy megvalósítható-e az elképzelésed, hanem azt is, hogy milyen vastagságban éred el a kívánt hatást és még a lelkiismereted is megnyugszik, hiszen ezáltal egy hosszú távú megoldást hozol létre. Kialakíthatod a padlásodat csak tárolás céljára vagy be is építheted. Sőt a szükséges csöveket, vezetékeket is elvezetheted benne, csupán egyetlen kivétel van: a padlófűtés csövei.

Milyen vastag legyen a beton?
Nem járható padlás esetében 12- 16 cm vastagság ajánlott, míg járható felület esetén 15 – 20 cm.

Kézzel vagy gépel keverjem?
Ez a munka nagyságától függ. Amennyiben kisebb a munka akkor legegyszerűbb kézzel/ keverőszárral megkeverni az anyagot. Nagy felület esetében célszerű mixerautós bekeverésen elgondolkodni. Normál felület esetében pedig a betonkeverő jelenthet nagy segítséget.

Mikor mehetek rá?
Mindenképpen várd ki a 7 napot, s csak ezután menj rá az elvégzett munkálatra. A Thermobetonhoz gyárilag kötéslassítót kevernek, hogy ne tudjon megégni. Tény, hogy így a normál betonnál lassabban köt, cserébe hőszigetelni is fog.

Burkolható a felülete?
1-2- cm cementsimítást követően mehet rá közvetlenül szalagparketta vagy a kiválasztott burkolat.

Thermobeton szemcsék
Thermobeton szemcsék

Mi is az a Thermobeton?
Polisztirol (EPS) őrlemény, mely vékony cementréteggel van bevonva, olyan speciális adalékanyagokat (felületaktív anyag) tartalmaz, melyek segítik az anyag gyorsabb, könnyebb felhasználhatóságát.

Mekkora zsákokban van a Thermobeton?

A Thermobeton 200 literes zsákokban található. Súlya az építőanyagokhoz képest könnyű. Viszont terjedelmes, magassága kb. 150 cm. 5 zsák ad ki 1 m3 Thermobetont.

Milyen célra használható a könnyűbeton?

 • régi és új épületek esetében egyaránt használható
 • terhelhető (járható) felület kialakításra is alkalmas
 • padlás hőszigetelésére
 • padló hőszigetelésére
 • födém feltöltésére ( korlátozott teherbírás esetén is )
 • lapos tetők lejtésképzésére
 • Műanyag medencék hőszigetelő ágyazatába
 • lemez-és akrilkádak ágyazatába

Hogyan kell használni a Könnyűbetont / Thermobetont?

 • A Termobetonhoz csak cementet (frisset!!!) és vizet kell keverni.
  Betonkeverővel alaposan megkeverni. Figyelem! Keverési ideje másfélszer több, mint a hagyományos betonnak. Meg kell várni, míg a speciális adalékszer felhabosítja a keveréket.
 • Hagyományos módon minimum 5 cm vastagságban betonként lehet beépíteni. Maximális vastagsága 40 cm.
 • 15-20 m2-ként dilatálni kell.
 • Nedvesíteni nem kell, viszont 3-4 napig fóliatakarással védjük a gyors kiszáradástól.

Mikor alkalmazható a könnyűbeton?

+5°C felett.

Jó tanács hőszigetelő beton használatához:

Padlásfödém esetén:

 • kb. 13 cm vastagon tökéletes hőszigetelést biztosít
 • Amennyiben a padlás gyakran használva van érdemes a felületét misunggal / aljzatkiegyenlítővel lesimítani, így megakadályozható a szemcsék “kipotyogását”.
 • Ne maradjon ki, hogy alá P.E. fóliát érdemes teríteni.

Tegyél Te is a környezetedért, válaszd az újrahasznosított polisztirolból készült Thermobetont!

Thermobeton csomagod a cementen kívül minden szükséges kiegészítőt tartalmaz, úgy mint:

– A fal és a beton találkozásánál rugalmas hézagképzést biztosító peremszegélyt.
– A beton takarásához szükséges P.E. fóliát.
– Padlás fa deszkázatú részére szükséges felületszivárgó lemezt. Ami nem engedi az alsó szintre a kész beton építési nedvességét, másrészt a létrejövő pára sem okoz gondot.
Lépéshangszigetelést is tartalmazhat Thermobeton csomagod. Bizonyára nem szeretnéd a nappaliban ülve a kedvenc filmed helyett az emeleten történő mászkálást hallgatni.

Könnyűbetonhoz kapcsolódó termékek:

Peremszegély
Peremszegély
P.E. fólia
P.E. FÓLIA
Habfólia
Habfólia

Mit mondanak, akik már dolgoztak a Thermobetonnal?

“Kedves Judit!

A munkát befejeztük, mindennel meg vagyok elégedve, Örülök, hogy rátaláltam Önökre mert egy nagyon korrekt vállalkozást ismerhettem meg.Minden felmerült kérdésemre megkaptam a válaszukat. A szállítással és a számlázással is minden rendben volt. A munka során betartottuk az Önök javaslatait és zökkenőmentesen folyt a kivitelezés. Három napon keresztül két betonkeverővel dolgoztunk és közel 30 köbméter betont építettünk be. A thermobeton vastagsága elérte sőt esetenként meghaladta a 20 centimétert. Mindenkinek javasolni tudom födémszigetelés esetén a thermobetont, mert könnyű jól bedolgozható és a régi padlások egyenetlenségeit simán lehet vele korrigálni. Bízom benne, hogy hozzám hasonlóan valamennyi vásárlójuk elégedett a szolgáltatásukkal. Munkájukhoz további sok sikert és elégedett ügyfelet kívánok.

Üdvözlettel: Mendler András – Baja”

“Kedves Judit! Délelőtt megérkezett rendben a termobeton.Semmi gond nem volt .Ezuton szeretném megköszönni segitségét és kedvességét. Köszönettel Székely József – Benecebaráti”

“Kedves Judit!
A thermobeton meg érkezett rendben.
Köszönöm kedvességét és rugalmasàgàt. Jó tapasztalni, hogy vannak cégek akiknek tényleg fontos a vevő.
Bende András – Gyula”

“A szigeteléssel nagyon meg vagyunk elégedve! Észrevehetően kevesebb a rezsi költségünk! Ez egy jó döntés volt részünkről.”
Nagy Norbert – Marcali

Kedves Judit!

Nagy Öröm volt nekem megtalálni Önöket!
A magyarországi arogáns, mindenhez értő és kioktató eladók után a Judittal való találkozás azt hitette el velem hogy van remény!
Öntől szívesen tanulok, nem erőszakos de hihetetlen hasznos tanácsai az árakra de a munkák elvégzésére is jól jönnek.
Komoly elhatározásom hogy a továbbiakban is mindig Önöket keresem először ha építkezési szándékom lesz!
Köszönöm!

Tisztelettel !

Biri Nándor
Hevi Zsol Kft

“köszönöm érdeklődését rendben ment minden … köszönöm segitségét elégedett
vagyok mindenel tiszt Gláser Sándor – Mosonszolnok”

Miért az Ötletek Építkezőknek ajánlatát válaszd?

  1. Árajánlatkéréstől a kiválasztott Thermobeton csomag helyszínre szállításáig személyesen kísérjük végig megrendelésedet. Nem kell azon gondolkodnod, vajon kihez is fordulhatsz, kivel beszéltél ezelőtt…
  2. Szeretnél megbizonyosodni arról, hogy ténylegesen használható-e a megadott célra a kiválasztott termék? Kérd teljes körű szakértői támogatásunkat! Speciális problémád van? Semmi gond, személyre szabott, részletes tanáccsal látunk el.
  3. Az árajánlatban szereplő ár már végső ár, erre egyéb költség nem jön. Részletes árajánlatunk sz ÁFÁt és a helyszínre szállítást is tartalmazza.
  4. Szállítási idő 3 munkanapon belül otthonod kapujában átveheted szigetelési csomagodat. Lakjál akár a fővárosban vagy a legeldugottabb aszfaltos úttal rendelkező kis településen országhatáron belül.
  5. Padlás szigetelési csomagod helyszínre szállítása előre egyeztetett napon és időintervallumban érkezik, így nem szükséges érte szabadságot kivenned.
  6. Sok esetben ingyenesen otthonodhoz szállítatjuk a kiválasztott Thermobeton csomagot. Kisebb mennyiség esetében is megoldjuk a helyszínre szállítást.
  7. Sőt az építkezés helyszínén a sofőrnek sem kell semmilyen díjat fizetni, így megszabadulsz attól a félelemtől, hogy vajon elég pénzt vettem-e ki az ATM-ből.
  8. Megrendelésed során nem kell aggódnod, hiszen már 29 éve segítjük a felújító embereket a szükséges építőanyag kiválasztásában.
  9. +1 Bennünket nem csak a neten találsz meg. Gyere be hozzánk személyesen zalaegerszegi építőanyag telepünkre.

Könnyűbeton-Thermobeton a megoldás, ha a padlásodat, födémedet könnyű, jól hőszigetelő anyaggal szeretnéd hőszigetelni / betonozni, amit Te magad is el tudsz készíteni.

Thermobeton garanciával30 éves építőanyag szakmai tapasztalat Thermobeton helyszínre szállítása6,4 m3-től díjmentes házhoz szállítás az ország egész területén Thermobeton árajánlatThermobeton szállítási idő 5 munkanapon belül
+36 92 325-710
Könnyűbeton Thermobeton szigetelési csomag garanciával

Mennyibe kerül a Thermobeton?

Thermobeton – Könnyűbeton ára: 24.510 Ft / m3
1 négyzetméter Thermobeton ára 10 cm vastagon: 2451 Ft ( + a szükséges cement mennyisége)
Ár az ÁFÁ-t tartalmazza!
Ennél jobb áron kérd csomag ajánlatodat!

Könnyűbeton – Thermobeton gyors házhoz szállítással – Magyarország területén

Ingyenes helyszínre szállítás már 6,4 m3-től + a kiegészítő termékek ( peremszegély, P.E. fólia )

Ha a padlásod 64 négyzetméter és minimum 10 cm vastagságban betonozol, akkor még a helyszínre szállítást is ajándékba kapod. Ráadásul egy olyan anyaggal dolgozol,ami az egészségre sem ártalmas.

Thermobeton helyszínre szállítása
Thermobeton helyszínre szállítása

Mit is jelent a 6,4 m3, mekkora felületre elég?
pl: 64 m2 felület 10 cm vastag Thermobetonnal való szigetelésére elegendő.
Ennél kevesebb felület esetén a vastagság növelésével érhető el.
A megrendelést követő 5 munkanapon belül érkezik is a kért Thermobeton

Kisebb mennyiség esetén is kihasználnád a házhoz szállítás előnyeit?
Szállítási díj ellenében otthonod kapujában átveheted a neked szükséges egész zsák könnyűbeton adalékanyagot.

Kisebb Thermobeton mennyiség átvehető RAKTÁRRÓL AZONNAL:: építőanyag Zalaegerszeg>>

Megrendelésedhez kapsz egy alkalmazástechnikai “kiskönyvet” benne egy pontos utasítással a mit, mikor, hogyan kérdésekre válaszolva. Tudod, ahány padlás, annyi megoldás. Éppen ezért kérd a Te padlásodra vonatkozó részletes árajánlatodat!

Árajánlatkérés, megrendelés akár otthonról is. Időt, pénzt és energiát megspórolva. Egy mérőszalag segítségével általános iskolában tanult területszámítással és a rendelkezésre álló vastagság meghatározásával könnyen megadhatók a szükséges adatok. Ezután érkezik részletes, személyre szabott árajánlatod.

Thermobeton keverése:

Thermobeton keverési arányok: 1m3 könnyűbetonhoz:

P200 (testsűrűsége 200 kg/m3):
1,05 m3 Thermobeton + 80 kg cement + 100 liter víz
P250 (testsűrűsége 250 kg/m3):
1,08 m3 Thermobeton + 150 kg cement + 100 liter víz
P350 (testsűrűsége 350 kg/m3):
1,12 m3 Thermobeton + 200 kg cement + 140 liter víz

Könnyűbeton ajánlott anyagösszetétele:

 • Nem járható padlás hőszigetelése:
  12 – 16 cm vastagság; P200 -as
 • Járható padlás hőszigetelésére:
  15 – 20 cm vastagság; P250 -es + 1-2 cm cementhabarcs simítás.
 • Födémek feltöltése, lapostetők lejtésképzése, esztrichek, aljzatbetonok alá: P350
 • Medencék mellett hőszigetelő kitöltésre: P250

 

Thermobeton technikai adatai:

Thermobeton sűrűsége:
– P200: 200
– P250: 250
– P350: 350

Thermobeton nyomószilárdsága:
-P200: 120
-P250: 230
-P350: 340

Thermobeton hővezetési tényezője ( W/m K )
-P200: 0,05
-P250: 0,065
-P350: 0,082

Thermobeton tömege: 70 – 100 kg / m3

Tűzvédelmi osztályba sorolás: E ( nem tűzveszélyes, nem éghető anyag )


Ismerd meg részletes Thermobeton szigetelési csomag ajánlatunkat!

Kedves Építkező, leendő ügyfelünk!
Szeretnéd tudni, hogy mennyibe is kerül mindez a te számodra?
Azért, hogy gyorsak legyünk és a legteljesebb értékű kiszolgálást tudjuk neked nyújtani, kérlek, ne habozz nyugodtan töltsd ki az itt található árajánlatkérő űrlapot. Ez még nem jelent elköteleződést, de jelentősen megkönnyíti a dolgodat, hiszen pontos képet kapsz arról, hogy mennyibe is kerül a neked szükséges építőanyag.
Lényegesen egyszerűbb, mint gondolnád, próbáld ki bátran.
Amennyiben a kivitelezést végző szakemberrel már egyeztettél, add meg adataidat és munkanapokon 48 órán belül elküldjük neked egyedi ajánlatunkat!A termék neve mellett, kérjük add meg a pontos négyzetmétert, milyen vastagon szeretnéd felvinni – minimális vastagság 5 cm -, s milyen helyiséget szeretnél vele hőszigetelni.6,4 m3-nél kisebb mennyiség esetében, nézd meg, hogy a helyszínre szállítás díja mellett is megéri-e neked a fentebb feltüntetett áron a termék. Ha igen, itt már rendelheted is meg.

 

  Neved*

  E-mail címed*

  Építkezés helyszíne*(Város, irányítószám)

  Telefonszámod*

  Négyzetméter*

  Vastagság* (Milyen vastagon szeretnél betonozni.)

  Árajánlatkérés* (Írd le hol szeretnél betonozni, lesz-e terhelve a felület stb.)

  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.

  Miért van szükség ennyi adatra?
  Nézzük őket sorban:
  * Név: Nos, ahogyan te is kíváncsi vagy mikor, kivel kommunikálsz, úgy mi is szeretnénk személyesebbé tenni a beszélgetést. Ha nem vagy képes megadni a teljes nevedet, semmi gond, de kérlek tőlünk se várd árajánlatodat!
  * Szállítási cím, irányítószám: gyártó cégenként, termékenként változhat az egyes építőanyagok helyszínre szállítási díja. Azért, hogy pontosan tudjuk megadni szükségünk van az építkezés helyszínének irányítószámára.
  * A Thermobeton vastagsága, négyzetmétere, mit szeretnél betonozni vele.
  Ezek mennyiségéről mindig konzultálj árajánlatkérés előtt a kivitelezést végző szakemberrel!
  Most, hogy már mindent tudsz, kérd részletes árajánlatodat!

  Szeretnéd tudni ki készíti el számodra az ajánlatot?

  Thermobeton árajánlatHorváth Judit vagyok, a családi vállalkozás második generációs tagja, aki kezdetektől figyeli, tanulja és aktívan részt vesz a cég működésében.
  Hiszek benne, hogy az építkezés élmény is lehet! Ezért dolgozom és teszek nap mint nap.

  Részletes Thermobeton árajánlatodat 2 munkanapon belül küldöm neked!

  Ha nem találod ajánlatunkat, akkor kérlek nézd meg:
  Thermobeton árajánlat* Spam/Levélszemét mappa
  * Trash/Kuka mappa
  * All Mail/Összes levél mappa
  * ha Gmailt használsz, a Közösségi/Promóciók fül alatt keresd az e-mailt, és ha ott van, húzd át az Elsődleges/Primary/Inbox fül alá.
  Kérlek állítsd be a megbízható feladók közé az arajanlat[kukac]otletekepitkezoknek.hu e-mail címet, melyről árajánlatod érkezik. Citromail, freemail, gmail esetében tegyél minket a megbízható feladók közé.

  Mivel 2 munkanapon belül mindig elküldöm részletes ajánlatunkat – amennyiben adataidat jól adtad meg -, és mégsem találod, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot – 8-12 óráig – az alábbi telefonszámon: +36 92 325-710

  Könnyűbeton, Thermobeton garanciával!

  Thermobeton garanciávalAz általunk forgalmazott termékekre a hatályos jogszabályoknak megfelelő, illetve a gyártó által biztosított jótállási feltételeket biztosítunk, amely termékenként eltérő lehet.

  A termékek nem rendeltetésszerű használatából és a helytelen beépítésből származó meghibásodásokra a garancia nem érvényes.

  A könnyűbeton műszaki adatlapját megrendeléskor mellékeljük!

  Személyesen vinnéd el a Thermobetont?
  Kisebb Thermobeton mennyiség átvehető: építőanyag Zalaegerszeg>>