Posted on Hozzászólás most!

Szakember – belső munka

Milyen szakemberrel egyeztessünk? – belső munkálatok megkezdése előtt

Lakásfelújítás
Lakásfelújítás

Ház illetve lakásfelújítás esetén a belső munkálatok megkezdése előtt érdemes számba vennünk, hogy pontosan mit is akarunk, mekkora változtatásokra lesz mindehhez szükségünk, s mindehhez milyen szakemberek segítő közreműködése szükséges. ( Itt olvashatsz arról, hogy Milyen szakemberrel egyeztessünk? – külső munkálatok megkezdése előtt )

Vegyünk egy üres papírt, s írjuk rá fel pontosan mit is szeretnénk. Megtudjuk mi csinálni? – vagy inkább hívjunk hozzá szakembert.

Belső munka szakemberei:

A teljesség igénye nélkül…

 • ha falakat szeretnénk átrakatni, kőművesre lesz szükségünk
 • ha mindezt gipszkartonból akarjuk megoldani akkor gipszkartonszerelőre
 • fürdőszobánk felújításához először tervezzük meg mit és hogyan szeretnénk. Hol legyen a mosdó, itt vagy külön helyiségben lesz-e a wc, kádat vagy zuhanyzót szeretnénk-e, majd egyeztessünk a vízszerelővel a bekötések miatt illetve a burkolóval, ha sikerült megtalálnunk álmaink csempéjét és járólapját
 • régi lakás esetén nézessük meg a vezetékeket  villanyszerelővel –  nehogy meglepetések érjenek bennünket
 • ha az átalakításokkal végeztünk jöhetnek is a festők
 • Szükségünk lesz bútorokra – konyhabútorra így az asztalosról sem feledkezhetünk meg. Főleg, ha szép egyedi készítésű belső ajtókat szeretnénk.
 • Régi épületeknél sok esetben a ház egyszerre megy át külső és belső felújításon, netalántán még hozzá- vagy ráépítés is történik, amit építész tervez meg az élképzeléseink alapján. Számításba kell vennünk, hogy a tervek engedélykötelesek, így egy kis idő elmegy a várakozással is.
 • Társasházi lakás esetében, ha falat szeretnénk máshova rakatni egyeztessünk statikussal is, nehogy később kellemetlenségeink származzanak ebből.
  Természetesen lehet még egy sor egyedi igényünk, amihez szakemberre lehet szükségünk. Ezek közül napjainkban éli újra fénykorát a cserépkályha. A felújítási munkálatok megkezdése során érdemes ezen igényünkkel is számolni, még ha csak évek múlva is lesz rá anyagi lehetőségünk.  ( A cserépkályhának külön kémény kell!!!)

  + Ötlet Építkezőknek:
  Abban az esetben, ha nincsen elég időnk a mesterekre figyelni, vagy nem ismerünk jó kivitelezőket keressünk egy generálkivitelezőt – aki a szükséges szakembereket hozza.

  Napjainkban egyre divatosabb lakberendezőt fogadni, aki megterveztetni a lakásunkat – keressünk olyan szakembert, aki a munkálatokat is levezényli.

  Nálatok is szakemberek dolgoznak a lakás- vagy házfelújítás során, vagy Ti saját magatok oldjátok meg?

  Belső munka, szakember választáshoz kapcsolódó cikk:
 • Milyen szakemberrel egyeztessünk – külső munkák megkezdése előtt


  Csodás otthont!

  Horváth Judit
  felújítók építőanyag tanácsadója

  Ötletek Építkezőknek
  Tel: 06 92 / 325-710
  Árajánlatkérés>>


 • Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .