Posted on Hozzászólás most!

Hőszigetelés előtt ne felejtsd el!

Hőszigetelés előtt ne felejtsd el  – 9 tipp

Ha nem akarsz kiszúrni magaddal és a családdal, akkor még a hőszigetelés előtt megoldod a házadon ezt a 9 dolgot:

 1. Régi épület esetében még a hőszigetelés előtt old meg a vízszigetelést. Ez egyrészt előírás, másrészt nagy kárt tud neked okozni.  Az alulról felszívódó nedvesség hatására a  hőszigetelő rendszerek elválhatnak a falazattól és a falszigetelés hiánya további nedvességfelszívódást, állagromlást okozhat.
 2. Mérd fel milyen vastag szigetelés fér el! Akár a szomszéd felől, akár a gázcső alatt vagy a lábazaton. Nagyon kellemetlen, ha a szigetelés közben derül ki, hogy nem férnek el a lapok és esetleg utólag cserélni kell őket.
 3. Beszélj a bádogossal, hogy a szigetelés után állítsa vissza/be a lefolyócsövet. A kőművesek az esetek nagy részében leveszik, de vissza nem teszik.
 4. Ha a tetőről lefolyó csapadék a fal mellett a földbe vezett műanyag csőben folytatódik nézd meg, hogy a szigetelés elfér-e mellette.

  Hőszigetelés előtt ne felejtsd el - a lefolyőcsövet
  Vajon hová fog folyni a víz?
 5. Ha sarki házad van gondold át újra biztosan világos lábazatot szeretnél-e? Gondolj az utcában sétáltatott kutyákra, akiknek nagy része megjelöli az épület alsó sarkát.
 6. Ha már lábazat: biztos, hogy fehér vékonyvakolatot akarsz oda is teteni, mint az épület többi részére? Belegondoltál már, hogy az első nagyobb eső, amihez esetleg szél is társul hogyan fogja bepiszkolni, a téli hóról, latyakról már nem is beszélve.
  Hőszigetelés előtt gondold át, ténylef fehér lábazatot szeretnél-e?
  Hőszigetelés előtt gondold át, ténylef fehér lábazatot szeretnél-e?

   

 7. Ugye a költségvetésből az új könyöklők sem maradtak ki? Tudod vastagabb – 10, 15 vagy 20 cm-es szigetelés kerül a házadra, így a meglévő pont ennyivel lesz kisebb.
 8. Kitaláltad hová szeretnél világítást, kapcsolót tetetni a házfara? Még a szigetelés előtt hívd a villanyszerelőt, hogy oldja meg. Nem túl esztétikus, ha szigetelés utána kerül megvalósításra és a fúrások miatt kisebb sérülések is előfordulhatnak a felületen.
 9. Ablakcserén töröd a fejed? Lehetőleg a szigetelés előtt ezt is valósítsd meg. Tudom, hogy óvatosan veszik ki a régi ablakot, de ha flexelnek és csak egy kicsit is éri az új szigetelésedet… hát bizonyára nem leszel boldog tőle.

  Ha hőszigetelés után történik az ablakcsere ilyen kisebb hibák a legnagyobb körültekintettel is előfordulhatnak.
  Ha hőszigetelés után történik az ablakcsere ilyen kisebb hibák a legnagyobb körültekintettel is előfordulhatnak.

Szigetelés előtt állsz?

További képek, tippek nem csak a hibalaehetőségekről, de a ház színének kiválasztásához a Ház Szín Választás Tudástárban.
Most csupán egy jelképes áráért a tiéd lehet. Megnézem a Ház Szín Választás Tudástárat>>

 

Ne felejtsd el helyszínre szállított ajánlatodat kérni>>

 

Nem tudod melyik szín vagy milyen vakolat illene a házadhoz?

Milyen színt válasszak?Fogalmad sincs milyen szín is állna jól, milyen vakolat legyen stb.  Kerüljön képbe a Ház szín választás tudástárral>>
Ha már nagyjából megvan a szín – 3-4 kokrét elképzelés – , de még mindig nehéz a döntés. Ház szín átbeszélése online konzultáció>>

 

Csodás otthont!

Horváth JuditHorváth Judit
elfoglalt házfelújítók építőanyag tanácsadója

Kérd személyes árajánlatodat>>

Ha szeretnéd, hogy építkező, felújító barátaid is tudják, küld el nekik is ezt a cikket!

Az ingyenes Építkezési Ötlettár már megvan neked? Kérd itt>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .