Indul az építési / felújítási munka 2.rész

Benti munkálatok: előkészülődés 3 fontos eleme

Amikor megveszünk egy házat / lakást lelki szemeink előtt látjuk, hogy hogyan is fog majd az új otthonunk kinézni, ehhez mit is kell majd átalakítani.

Még mielőtt nekiállnánk a munkálatoknak érdemes megnéznünk a helyi csend rendeletet, azaz reggel hány órától dolgozhatunk, s este mi az az időpont amikor még mindig mehet a munka.
Kopogjunk be a szomszédhoz, s mondjuk el neki mik a terveink, mikor akarunk nekiállni. Ezzel egy sor későbbi kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Nem mellesleg kiderülhet, ha a szomszédban pici baba van, akire legyünk tekintettel vagy ha nem a megszokottak szerint dolgoznak. Tudod:”rossz szomszédság török átok”, inkább előzd meg, mind hogy évekig a szomszédtól kapjál “agybajt”.

De még mielőtt nekiállnál: ugye készítettél egy előzetes pénzügyi kalkulációt?
Ha még nem, akkor most gyorsan álljál neki! Írd fel mit is szeretnél, mi mindenre lesz szükséged. Válaszd ki a neked tetsző anyagokat – csempe, járólap stb.
Ne felejts el a váratlan munkálatokra is pénzt elkülöníteni. Egy felújítás során sok kellemetlenség érheti az embert, s nagy baj akkor van belőle, ha erre anyagilag nem készült fel. A régit “eldózerolta”, az újra meg nincsen pénze…
Mire gondolok: ilyen lehet, ha a villanyvezetékek nem szigeteltek, ha a fal csak téglából meg homokból áll, max. te tartod ha melléállsz. Ha a vécébekötés több darabból áll, mint egy kezeden ahány ujjad van.
Most biztosan azt gondolod, hogy ez veled nem fordulhat elő?
Most őszintén Te belelátsz a házba/falba/vezetékekbe stb.? Ha az a tulaj sem él már ott akikalákában építette mondjuk 50-60 évvel ezelőtt, akkor ki fogja neked ezeket megmondani?

Írd össze az elképzeléseidet!
Szobánkét haladj, mi hol lesz. Ha a régi bútoraidat is szeretnéd magaddal hozni, mérd ki, hogy hol is fognak elférni.
Gondold ki, hogy hol legyen kapcsoló vagy konnektor. Elég kellemetlen, ha a felújítás után derül ki, hogy a tévét azért nem tudjátok nézni, mert a vezeték nem ér el a következő dugajig.
Tudd, hogy milyen színűek legyenek az egyes helyiségek, nehogy a festő kezében az ecsettel arra várjon, hogy bordóra vagy zöldre festheti-e a falat, s emiatt törjön ki a veszekedés.

Szóval előbb tervezz! Kérj tanácsot a témában járatosaktól, s utána állj csak neki a munkálatoknak 🙂


Csodás otthont!

Horváth Judit
építkezők, felújítók tanácsadója

Ötletek Építkezőknek
Tel: 06 92 / 325-710
Árajánlatkérés>>


Ha szeretnéd, hogy építkezés előtt álló barátaid is jól döntsenek, küld el nekik is ezt a cikket!

Félsz, hogy túlságosan sokba fog kerülni az építkezésed?

Kérd az ingyenes Építkezési Matematikát!

Már tervezheted is vele a rád váró munkálatokat.

Nevem*
Email címem*Adataidat harmadik félnek nem adjuk ki. A hírlevélről bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!


Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..