Posted on 1 hozzászólás

Ház külső munkálat szakemberei

Milyen szakemberekkel egyeztessünk? – külső munkálatok megkezdése előtt

Házfelújítás
Házfelújítás

Itt van az ősz nemsokára, s ilyenkor sokan rájönnek, hogy régi házukat fel kellene újítani – legalábbis szigetelni, hiszen ezáltal télen elég sokat spórolhatunk a gázszámlán. Nem mellékes, hogy a falaink nem lesznek “olyan” hidegek mint előtte, s a komfortérzetünk is növekszik.

A külső munkák megkezdése előtt néhány szakemberrel érdemes konzultálnunk, így a későbbiek folyamán – mikor már kész a külső színezés – nem kell azon aggódnunk, hogy mely korábban elkészült munkafolyamatok sérülhetnek meg.

Ház külső munkálat szakemberei

A teljesség igénye nélkül nézzük őket:

A külső fal felújítása előtt érdemes a régi nyílászárókat is kicserélni.  A több évtizedes fa ablakok,  ajtók sok kellemetlenséget jelenthetnek nekünk,  s a magasabb fűtésszámla is megterhelheti a pénztárcánkat.  Ezzel egy időben célszerű a redőnyök – sok esetben redőnytokok cseréjét is megejteni.  A régi elkorhadt redőnytokok helyére gyakran áthidaló kerül, vagy mindez a szigetelt redőnytokkal is megoldható.

A munka befejeztével érdemes az ablak körüli rész javítását is elvégeztetni. Ennek javítása alapvakolattal történik. Ha elég helyünk van kerülhet ide polisztirol lap is, melyet hálózni és glettelni is kell.

Napjainkban sok esetben az ajtó-ablakcserét végző szakemberek  / cégek rendelkeznek kőművessel vagy olyan személlyel aki ezt a munkálatot szépen el tudja végezni.

Amennyiben régi házunkat polisztirollappal kívánjuk “beborítani”, érdemes megnézni, hogy a gázcsövek mellett van-e erre elegendő helyünk, ha nem érdemes ez ügyben a gázszerelővel egyeztetni.

Nézzük még meg, hogy a külső falakon hova szeretnénk lámpát felrakni illetve, hogy hova lenne praktikus még kapcsolót tenni. A külső munkák megkezdésese előtt ezeket a munkafolyamatokat is érdemes villanyszerelővel elvégeztetnünk.

Ha úgy látjuk, hogy ereszcsatornánk nem a legjobb állapotban van, érdemes elgondolkodnunk ennek cseréjén is. Nézzük meg, hogy a lefolyók jó helyen vannak-e, esetleges helyváltoztatásukat egyeztessük bádogossal.   Szép virágos kert esetén érdemes előrelátóan az öntözésre is gondolnunk és egy vízgyűjtő kádat beszerezni vagy a tervben ennek a terepet előkészíteni.

Nézzünk rá a tetőre, ha már nagyon régi a cserepünk, esetleg “potyog” a tetőről, ne halogassuk sokáig az áccsal való találkozást sem. Ha jelen pillanatban újra nincs is pénzünk érdemes legalább a cserepeket átforgatni és az esetleges hibás, törött darabokat kicserélni. Hosszútávú terveink között pedig a tető felújítását is bekalkulálni.

Ezen munkafolyamatok sok későbbi bosszúságtól, pluszmunkától kímélhetnek meg bennünket.

+ Ötlet Építkezőknek:
A kőművesről természetesen NE feledkezzünk meg, hiszen a munkálatok nagy részében szükségünk lesz rá. Nézzük meg együtt a külső falunkat – érdemes-e meghagyni a vakolatot, nem salétromos-e vagy esetleg vizesedik, reped. A helyszínen ezek az aprónak nem nevezhető hibák gyorsan feltárulnak a szakember előtt.

Kérjük ki a tanácsát, mivel a helyszínen ő látja a legjobban, mégis mire van szükségünk.

Ti, hogy álltok a házfelújítással? Kérlek, írd meg, hogy hogyan oldottátok / oldjátok meg!


Csodás otthont!

Horváth Judit
felújítók építőanyag tanácsadója

Ötletek Építkezőknek
Tel: 06 92 / 325-710
Árajánlatkérés>>


1 thought on “Ház külső munkálat szakemberei

  1. Milyen szakemberrel egyeztessünk? – külső munkálatok megkezdése előtt…

    Itt van az ősz nemsokára, s ilyenkor sokan rájönnek, hogy régi házukat fel kellene újítani – legalábbis szigetelni, hiszen […]…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .