Posted on Hozzászólás most!

Estrich beton

Mi az esztrich beton?
Egy nagyon finom szemcséjű speciális beton, melyre már csak a végső réteg kerül. Ez lehet akár padlószőnyeg vagy járólapnak előkészített felület.

Milyen legyen az aljzat?
száraz
szilárd
mozgás és zsugorodás mentes
szennyeződéstől (olaj, zsír, por stb.) mentes

Estrich beton felhasználása

Mire figyeljünk esztrich betonozásnál?

Estrich beton
Estrichbeton

A zsákon lévő utasításokat tartsuk be. Azaz pont annyi vizet adjunk hozzá, mint amennyit a leírás tartalmaz.
A por és víz megfelelő ideig való összekeveréséről se feledkezzünk meg. Figyeljünk rá, hogy homogén legyen az anyagunk.
A szükséges pihentetésről se feledkezzünk meg.
Fontos a hőmérséklet (5-25°C között).
Figyeljünk arra, hogy ne legyen huzat vagy ne érje erős napsütés, ugyanis ilyenkor egyenetlenül szárad a beton, s minőségi kifogásokat okozhat.
Ügyeljünk arra, hogy az esztrich felületét simára (levegőtől mentesen) és egyenesen húzzuk el. Ebben van segítségünkre a libellás alumínium lehúzóléc. A felület simítását acélkarddal végzik. (Ipari technológiával most nem foglalkozunk.)
Várjuk meg a termék adatlapján lévő kötési és száradási időt. Ha előbb terheljük a felületet, ne adja, hogy az időjárási viszonyok sem voltak a legjobbak… nos, az ebből adódó hibák téged terhelnek, hiszen nem tartottad be a gyártói előírásokat!

Milyen hibák lehetnek?
Pl. foltosodhat vagy meg is repedhet a fugánk, ha az esztichben még maradt nedvesség a burkolás megkezdésekor. Rosszabb esetben fel is jöhet a burkolólap.
Nézzük meg a terhelési időt, ha előbb terheljük a felületet gyakori hibaforrás lehet.
Padlófűtés esetén a csövek felmelegítését se felejtsük el.

Estrich betonról bővebben itt olvashatsz>>


Csodás otthont!

betonkevero-fejlex.pngHorváth Judit
építkezők, felújítók tanácsadója
Ötletek Építkezőknek
Tel: 06 92 / 325-710
Árajánlatkérés>>


Ha szeretnéd, hogy építkező, felújító barátaid is tudják, küld el nekik is ezt a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .