Posted on Hozzászólás most!

Víztakarékos a csapod?

Tolmácsi Ágnes
Tolmácsi Ágnes

Nyitva felejtjük a csapot vagy egy kicsit jobban megnyitjuk, s igazából bele sem gondolunk mennyi vizet is használunk el feleslegesen. Vajon mennyit takaríthatnánk meg az által, hogy nem bánunk pazarlóan vele? Legyünk kicsit környezet tudatosabbak!
“De hát én ezt szoktam meg” – gondolod most. Igen, de lehet és érdemes is rajta változtatni!

A most következő riportból megtudhatod milyen egyszerűen tudsz a vízdíjon is spórolni – törvényes eszközökkel. Beszélgetőpartnerem Tolmácsi Ágnes a tenegerecki.hu oldal kreatív tulajdonosa, aki október óta használja a vízfelező csapbetétet.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Vízfelező csapbetéttel?
Egy kedves barátnőm külföldön él, és ő fedezte fel a csapbetétet, amikor a lakását újította fel. El volt képedve, hogy a csaptelepek válogatása közben még erre is felhívták a figyelmét.
Mikor elmesélte, kértem, hogy feltétlenül tudja meg, lehet-e ezt a betétet külön is kapni, s ha igen szerezzen nekem belőle.
Három héttel később megérkezett a csomag.
Persze, közben bennem bújkált a kisördög, hogy valóban jó termék ez vagy sem, van-e konkurenciája, de azt láttam, hogy itthon hasonló terméket csak ennek többszöröséért lehet beszerezni. (Tízezer forintért tudtam volna hazai forrásból megoldani, míg ez a termék csak 3500 forintomba került.)
Vízszükítő
Egy ilyen egyszerű szerkezettel spórolhatsz a vízdíjon!

Miért pont ezt a fajtát választottad?
Engem a tapasztalás győz meg. Bármelyik fajtát is választottam volna, akár a drágábbat is, csak a saját méréseim eredménye győzött volna meg.
Mivel ezt egy nagyon kedves ismerősöm ajánlotta, az ára is kedvező volt (én az első hónapban megspóroltam az árát), kézenfekvő volt, hogy ez a termék lesz a befutó.

Hány helyre szereltél fel ilyen csapbetétet?
Nálunk két csaptelep és egy zuhany van, azokra szereltem fel – 5 perces “munkával”. A kádra nem szereltem, mivel azon a csapon keresztül megtölteni akarom a kádat, tehát ott nem volt szűrőre szükségem.

Tényleg Te szerelted fel vagy a férjed? Egyszerű volt felszerelni? Mire ügyeljen, aki kétbalkezesnek tartja magát?
A férjem itthon sem volt. Egy csappal volt egy kicsit nehezebb, az régebbi volt, ott szükségem volt egy fogóra, mert csuklóból nem tudtam a csap végi szelepet leszerelni.

Ági, precíz ember hírében állsz. Gondolom kiszámoltad mennyit is takaríthatsz meg rajta. Megosztanád a tapasztalataidat velünk.
Persze, alig vártam, hogy teljenek a hónapok, hogy lássam az eredményt.
Havi szinten 3-4000 Ft-ot spórolok meg vele.
Nyilván attól függ, hányszor töltjük meg a kádat… Mert ezen a részen el lehet csúszni. A liter, az liter, ha a kád tele van, akkor az mindenféle szűrővel és csodakütyüvel is tele van.

Miért ajánlod másoknak? A sokakat foglalkoztató kérdés: mikor térül ez meg Nekem? Megéri?
Egyrészt környezetvédő vagyok, tehát fontos számomra a vízkészlettel való takarékosság.
Másrészt fontosnak tartom a forintokkal való takarékoskodást is. Arra, hogy kinek mikor térül meg nem tudok garanciát vállalni, mivel a megtérülési idő a vízfogyasztási, víz felhasználási szokásoktól is függ (a tele kád ugye), az egy háztartásban élők létszámától is. Ha a többi víztakarékossági javaslatot is betartjuk (inkább zuhanyozzunk, zárjuk el fogmosás közben a vizet, stb.), akkor akár 1 hónap alatt is megtérülhet. Ahol pazarlóan sok víz folyik, ott lehet, hogy 3 hónap is kell, hogy megtérüljön a “befektetés”, bár szerintem ez egy merész túlzás…

Ugye nem felejted el, ha a vízszámlád csökken, akkor a csatornadíjad is kevesebb lesz!
Te sem akarsz az ablakon havi több ezer forintot kidobni?
A Te csapod víztakarékos? Alakítsd át azzá!
Rendeld meg most! Spórolj Te is a vízfelező csapbetéttel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .