Mielőtt nekiállnál a munkának 1.rész

Mi az amivel mindenképpen tisztában kell lenned még az építkezés megkezdése előtt?

Ez a téli idő pontosan alkalmas arra, hogy átgondold, mit is szeretnél csinálni a házadon. Mely munkálatok azok amelyeket mindenképpen el kellene végezni, s melyek azok, amelyek még ráérnek.
Vegyük őket sorra:
Miről lesz szó az idei blogbejegyzésekben?Első lépésben írd össze, hogy mi az a munkálat amit az idei évben szeretnél a házadon megcsinálni/csináltatni.
Mindegyikhez írd oda, hogy fontos pl. beázik a tető, lyukas a csatorna, hidegek a falak stb. tehát mindenképpen meg kell őket oldani, vagy csak neked nem tetszik.
Írd melléjük, hogy mi az amit te is meg tudsz csinálni és melyikhez kell mesterember.
Konkrétan is gyűjtsd ki, mi minden kell az adott feladathoz. Ne csak annyit írj, hogy a lakás belső átalakítása, hanem tervezd meg először magadban, hogy mit és hova képzeltél el. Milyen szakemberekre lesz szükséged. Ehhez találsz egy szupi táblázatot az Építkezési Matematika első részében. Ha még nem íratkoztál fel hírlevelünkre itt megteheted, s már töltheted is ki.
A tervezés teljesen konkrét legyen, ha elakadsz vagy nem tudod pontosan, hogy mi is tetszik neked kérd szakember segítségét. Pl. színtervezéshez itt találsz segítséget>>
Egy jó előkészítéssel rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg. Nem beszélve a felesleges vitatkozásról, veszekedésről, mely nagyrészt az építkezésekkel “velejár”.
Egyeztess a kivitelezést végző szakemberrelmesterember kiválasztásához segítség>> – az elképzelésedről. Ő már bizonyára sok dolgot látott, s ha valami olyat találtál ki, ami megvalósítva nem igazán lesz jó, még most rádöbbent erre. Arra azért ügyelj, hogy a jó ötletről ne beszéljen le, illetve ha szükséges kérd lakberendező, belsőépítész segítségét. Elsőre kidobott pénznek tűnik, de a munkák előrehaladtával sok kellemetlenségtől – köztük felesleges anyagi kiadásoktól – tud megkímélni.

Az Építkezők Blogján további hasznos cikekket találsz:

 • Indul az építési/felújítási munka 1. rész – szerszámok átnézése
 • Indul az építési/felújítási munka 2.rész – előkészülődés
 • Indul az építési/felújítási munka 3.rész – rombolás

  Jön a második rész!

  Csodás otthont!

  Horváth Judit
  építkezők, felújítók tanácsadója

  Ötletek Építkezőknek
  Tel: 06 92 / 325-710


  Ha szeretnéd, hogy építkező, felújító barátaid is tudják, küld el nekik is ezt a cikket!

  Többet szeretnél tudni?
  Iratkozz fel hírlevél sorozatunkra!

  Nevem*
  Email címem* • Szólj hozzá!